Het dieetschema van het yoghurtdieet

Zoals de naam van het dieet al doet vermoeden, is het yoghurtdieet sterk gebaseerd op de consumptie van yoghurt. Het dieet is zeer caloriearm en kan derhalve maar een beperkte periode gevolgd worden. Het yoghurtdieet valt dan ook onder de zogenaamde crashdiëten. Een crashdieet is een dieet waarin je in zeer korte termijn je calorie-inname drastisch vermindert en behoorlijk wat kilo’s lichaamsgewicht kunt verliezen. Ten aanzien van het yoghurtdieet bestaan er meerdere varianten wat betreft duur en voorgeschreven voeding. In dit artikel geven we je een dieetschema van een yoghurtdieet voor de periode van 1 week.

Yoghurt dieet

Wat eet ik tijdens het yoghurtdieet?

Maandag

Ochtend: Als ontbijt neem je 1 stuk fruit, bijvoorbeeld een sinaasappel of een appel. Je mag daarnaast een beschuitje of een (geroosterd) sneetje brood en koffie of thee zonder suiker.

Middag: ’s Middags neem je wederom een stuk fruit, circa 400 ml yoghurt (2 bekers), 2 beschuitjes of boterhammen en een ei.

Avond: Als avondmaaltijd neem je 1 beker yoghurt, een salade van sla en twee tomaten, 2 geroosterde sneetjes brood, maximaal 2 eieren en 2 sneetjes brood. Indien gewenst kun je er nog een kopje soep bij nemen.

Dinsdag

Ochtend: Wederom kies je 1 stuk fruit dat je lekker vindt, maximaal 2 geroosterde sneetjes brood en koffie of thee zonder suiker.

Middag: 1 stuk fruit, 2 bekers met yoghurt (400 ml), een ei en twee geroosterde sneetjes brood.

Avond: 1 stuk fruit, 2 tomaten, circa 200 gram mager vlees, een geroosterd sneetje brood en 1 beker yoghurt.

Woensdag

Ochtend: 1 stuk fruit, koffie of thee zonder suiker en maximaal 2 geroosterde sneetjes brood.

Middag: 1 stuk fruit, 400 ml yoghurt, 2 geroosterde sneetjes brood en een ei.

Avond: Als avondmaaltijd mag je circa 150 gram biefstuk eten, een beker yoghurt, een geroosterd sneetje brood en 1 stuk fruit.

Donderdag

Ochtend: 1 stuk fruit, een geroosterd sneetje brood of een beschuitje en koffie of thee zonder suiker.

 

Middag: Circa 150 gram kwark, een tomaat, een ei en een geroosterd sneetje brood.

Avond: Circa 200 gram mager vlees, een stuk fruit naar keuze, 2 tomaten, 1 beker yoghurt en een geroosterd sneetje brood.

 

Vrijdag:

Ochtend: 1 stuk fruit naar keuze, een groosterd sneetje brood en koffie of thee zonder suiker.

Middag: circa 250 gram vis (naar eigen keuze), een geroosterd sneetje brood en een tomaat.

Avond: Sla met 2 tomaten, en een beker yoghurt en een ei.

Extra informatie m.b.t. het yoghurtdieet

 Het moge duidelijk zijn dat het bovenvermelde dieetschema een zeer streng regime kent met zeer weinig calorieën. Wanneer je gezond van lijf en leden bent, en op korte termijn wat kilo’s kwijt wilt raken, kun je dit crashdieet wel eens volgen. Het is echter een zwaar dieet en niet bepaald gezond. Je mist immers de nodige voedingsstoffen als vitamines en mineralen welke vertegenwoordigd zijn in met name groenten. En groenten zijn niet bepaald rijkelijk vertegenwoordigd in dit schema. Ga het yoghurtdieet dus zeker niet met grote regelmaat herhalen, maar kies dan voor een meer uitgebalanceerde manier van diëten.

 

Ervaring met het yoghurtdieet

Benieuwd wat de ervaringen zijn met het yoghurtdieet? Nadia zocht het uit en maakte er een filmpje van: