Ziekenhuisdieet volgen

Door het ingrijpende karakter van een ziekenhuis dieet is het van groot belang om de discipline op te brengen om dit dieet vol te houden. Een ziekenhuis dieet kan een constant gevoel van honger kan opwekken omdat de hoeveelheid calorieën zeer beperkt is en het beschikbare volume aan voeding gering is. Om deze reden is het raadzaam om goede voorbereidingen te treffen, zowel fysiek als emotioneel, voordat je aan dit dieet begint.

Ziekenhuisdieet volgen

Veel mensen, die snel willen afvallen, maken graag gebruik van een ziekenhuisdieet, en vooral een ziekenhuis crash dieet, omdat hiermee in korte tijd grote resultaten worden geboekt. Als je een dergelijk dieet van het internet wilt gaan volgen, is het raadzaam om het ziekenhuis dieet van een betrouwbare site te downloaden. Veel ziekenhuizen bieden een ruime hoeveelheid aan dieet informatie aan met daarbij complete schema’s. Hiernaast zijn er nog talloze andere (Commerciële) sites die een ziekenhuis dieet uitvoerig beschrijven. Helaas blijkt het in de praktijk echter zeer moeilijk om de betrouwbare sites en de minder betrouwbare sites van elkaar te onderscheiden. Maak daarom gebruik van betrouwbare (Ziekenhuizen, Consumentenbond en Voedingscentrum) sites die betrouwbare informatie en dieetschema’s beschikbaar stellen.

 

Mits je je zowel fysiek als emotioneel goed hebt voorbereid, is het volgen van een ziekenhuis dieet goed te doen. Belangrijk is dat de mensen in jouw directe omgeving jou volledig ondersteund bij het volgen van het ziekenhuis dieet zodat je meer gedwongen bent om het dieet vol te houden. Zorg er ook voor dat je, voor de aanvang van het dieet, gezond bent en dat je volledig gemotiveerd bent. Hiernaast is het ook belangrijk dat je voor voldoende lichaamsbeweging zorgt. Let er vooral op dat je bij het eventueel ontstaan van gezondheidsklachten direct jouw huisarts benaderd. Een tekort aan eiwitten kan namelijk erg schadelijk voor jouw gezondheid zijn.

 

Op internet is een enorme collectie aan verschillende ziekenhuisdiëten beschikbaar. Het grootste deel van deze diëten zijn gericht op speciale medische problemen bij de patiënten. Er zijn speciale diëten voor patiënten die lijden aan bijvoorbeeld hartfalen, nierproblemen, levercirrose. Ook zijn er ziekenhuis diëten die zich alleen richten op gewichtsbeheersing en afvallen. Deze diëten bestaan uit volwaardige voeding waarin alle voedingscomponenten voldoende aanwezig zijn maar waarin het gehalte aan koolhydraten en vetten aan banden is gelegd waardoor er een laagcalorisch menu ontstaat.

 

Deze ziekenhuisdiëten voor de langere termijn zijn eenvoudig te volgen en bieden een garantie dat er geen gezondheidsschade ontstaat. Ook het gehalte aan mineralen en vitaminen is voldoende vertegenwoordigd. Het grote voordeel van deze lange termijn ziekenhuis diëten is dat men gewend raakt aan het nieuwe voedingspatroon waardoor de kans op terugval veel kleiner is. Natuurlijk is het ook belangrijk om naast het dieet voor voldoende lichaamsbeweging te zorgen. In ieder geval is het altijd raadzaam om professioneel advies in te winnen bij jouw huisarts, diëtist of voedingsconsulent. Zij kunnen gerichte adviezen geven die aansluiten op jouw persoonlijke omstandigheden. Hierdoor is het fysiek en emotioneel ook gemakkelijker om dit dieet te blijven volgen. Spreek ook af dat er diverse controle momenten zijn. Op deze manier kan je bijvoorbeeld de bloeddruk en de resultaten goed bijhouden zodat je eventuele gezondheidsproblemen kan voorkomen.